Yhteystiedot

Anni Asikainen
Pöröläntie 9
27500 Kauttua
email: anni.asikainen(at)karhukoira.info
0400615707

Lauri Asikainen
0400615968

Kettuterrieri Tuffe ja Anni.

Esittely
Koirat ovat olleet minulle aina tärkeitä. Aikaisemmin kotonani oli vain ajokoira ja sitä ennen karkeakarvaisia kettuterriereitä. Vuonna 1991 haimme Ilomantsista ensimmäisen karhukoiramme, Suokon Katan. Ensimmäinen uroskarhukoira Jysky meille tuli kesällä 1996 ja sitten vuonna 2000 saimme koiran, jota ilman ei harrastus olisi edennyt tähän malliin. Silloin onni suosi meitä ja pentueessa oli vielä yksi vapaa uros. Tämä varaamatta jäänyt pentu oli silloin pienempi muita, mutta niinpä vain pennusta kasvoi ensimmäinen valiomme, Lappion Roope.

Karhukoirat asuvat pääsääntöisesti vanhempieni luona Hinnerjoella ja ovat yhteisiä isäni kanssa. Minä asun perheeni kanssa Eurassa ja välimatkaa tulee Hinnerjoelle noin 20 km. Kiitos koirien jokapäiväisestä hoitamisesta kuuluukin isälleni, ja ilman vahvoja taustajoukkoja en pystyisi olemaan näin aktiivisesti harrastuksessa mukana.

Kennelnimi Evakkonallen on myönnetty 5.5.2006. Hirvikoetuomariharrastus alkoi minulla vuonna 1993. Vuoden -06 loppuun mennessä sain suoritettua viimeiset ylituomariharjoittelut ja ylituomarin oikeudet sain kesällä 2007. Vapaa-aikani kuluu pitkälti hirvikoiraharrastuksen parissa, käymme kuitenkin myös näyttelyissä suhteellisen aktiivisesti. Syksyn viikonloput kuluvat pitkälti hirvijahdissa, jota harrastamme melkein koko perheen voimin. Olen toiminut Satakunnan Pystykorvakerhon hallituksessa sihteerinä kymmenen vuotta ja olen ollut mukana yhden kauden myös Satakunnan kennelpiirin hallituksessa . Minulle on myönnetty Satakunnan Kennelpiirin hopeinen ansiomerkki vuonna 2008 ja Suomen Pystykorvajärjestön kultainen ansiomerkki vuonna 2012.

Perheeseeni kuuluu aviomies, lokakuussa 2005 syntynyt Kalle-poikamme ja syyskuussa 2009 syntynyt Konsta-poika.
-Koirat eivät ole koko elämäni, mutta tekevät elämästäni kokonaisen-